Производство и квалитет

Како произведуваме грејни елементи со висок век на траење?

Анализа на составот на грејната жица

Анализа на составот на грејната жица
Извештај за тестирање на СПЕКТРО

Извештај за тестирање на СПЕКТРО

Нашите лабораториски инженери секојдневно спроведуваат тестови на составот на секоја серија на нарачки на жици за отпорност. Ова е тест за анализа на составот со помош на анализаторот на составот на легура SPECTRO, кој обезбедува усогласеност 100% на сите наши производи од легура на отпорност со стандардите GB/ASTM.

Металографска микроанализа

Металографска микроанализа

Се спроведува микроскопско испитување на микроструктурата и внатрешните кристали на грејната жица за да се проверат дали има дефекти и да се утврди дали составот на грејната жица е задоволителен.

Греење на жица

Греење на жица
Греење за омекнување на жици за греење

Греење за омекнување на жици за греење

Грејната жица се загрева до одредена температура во печка за жарење, се држи доволно време, а потоа се лади со соодветна брзина. Овој процес може да ја намали цврстината, да ја подобри способноста за обработка, да го намали преостанатиот стрес, да ги стабилизира димензиите и да ја намали тенденцијата за деформација и пукање.

Топлински третман со оксидација на жица за греење

Топлински третман со оксидација на жица за греење

Жицата за загревање на раната се става во печка со висока температура на 800/900 Целзиусови степени за термичка обработка, зголемувајќи го оксидниот слој на површината на свитканата жица за да се зголеми оптоварувањето на површината и со тоа да се подобри нејзиниот животен век.

Електрично тестирање на грејни цевки

Електрично тестирање на грејни цевки
100% сеопфатна инспекција

100% сеопфатна инспекција

Секоја грејна жица подлежи на ригорозна проверка на квалитетот пред пакувањето, следејќи ги овие чекори: проверете го изгледот, осигурете ја униформноста на проводниците, проверете ја отпорноста на проводникот и тестирајте ја работата на сите грејни цевки од кварц.

Доживотно тестирање

Доживотно тестирање

Рутинско доживотно тестирање пред пратката. Жицата се вклучува 20 минути и се исклучува 10 минути, 600 пати под стабилен напон, без прекин на жицата. Жицата работи непрекинато 3000 часа под стабилен напон без да се прекине. Овој процес обезбедува работен век од 3000-5000 часа за грејниот елемент.

Како безбедно ја транспортираме вашата стока?

Најранлива област

Најранлива област

Кварцните грејни цевки се кревки производи, а најверојатната област за раскинување за време на транспортот е врската помеѓу кварцната цевка и керамиката на двата краја.

Специјална заштита

Додавањето силиконски чаури или лента со висока температура на двата краја на кварцната цевка може да ја минимизира стапката на оштетување на стоката, обезбедувајќи поголема заштита во споредба со цевките без силикон. Грејните цевки се побезбедни за време на транспортот и инсталацијата.

Разумно пакување

Со долгогодишно искуство во индустријата, вложуваме максимални напори да ја минимизираме можноста за кинење на грејната цевка. Секоја завршена цевка може да помине тест за пад од 25 см без да се скрши.

Безбедно вчитување

Вработуваме искусни работници за товарење за да ја минимизираме можноста за оштетување пред испораката. Ние се стремиме да го минимизираме ризикот од оштетување на најниско можно ниво.

Безбедно вчитување

Стандардизиран систем за управување со квалитет

Проверете го изгледот

Проверете го изгледот, проверете дали има униформно загревање на жицата, проверете ја отпорноста на жицата и тестирајте ја работата на сите грејни цевки, меѓу другите проверки.
Секоја серија на стопени челични инготи до формирање на фини жици подлежи на прецизна контрола на квалитетот во секоја фаза, од суровини до готови производи, обезбедувајќи стабилен и сигурен квалитет.

Ние одговорно спроведуваме тестови, ги снимаме и анализираме податоците од нашите тестови за да го обезбедиме квалитетот на нашите жици. Спроведуваме строги мерки за контрола на квалитетот на сите материјали за да обезбедиме нашиот квалитет да остане стабилен и висок.

Стандардизиран систем за управување со квалитет

Имаме големи лаборатории и напредна опрема, посветена на усовршување на стандардизиран систем за контрола на квалитетот на производите за да се обезбеди континуиран и сигурен квалитет на производот.

лаборатории

Партнер со нас денес

Искусете го непобедливиот квалитет и услуга на GlobalQT. Контактирајте не сега за вашите потреби за кварцни цевки и грејачи.

mk_MKMacedonian
滚动至顶部

Request a consultation

Ќе ве контактираме во рок од 1 работен ден, ве молиме обрнете внимание на е-поштата со наставката „@globalquartztube.com“