Грејач Кварцна цевка

Специјализиран за истражување и развој и производство на кварцни цевки за грејачи за индустриски апликации и сертифицирани со системот за управување со квалитет ISO9001:2015.

Зошто да изберете кварцни цевки за грејач?

 • Цевките на кварцните грејачи се супериорни во однос на традиционалните извори на греење како што се топлиот воздух, керамичките, гасните и металните грејни цевки. Нивните карактеристики вклучуваат бесконтактно греење без потреба од посредник за пренос. Тие можат брзо да ослободат големо количество енергија, не само што прецизно ги задоволуваат вашите барања за грејната површина и времетраењето, туку и нудат заштеда на енергија до речиси 50%.
 • Во споредба со конвекцијата и традиционалните методи на греење, инфрацрвените кварцни цевки имаат мала потрошувачка на енергија, висока производствена ефикасност, компактни по големина и лесни за контрола, со што се постигнуваат подобри ефекти на греењето.
 • Греењето со зрачење се постигнува со топлински елементи кои ослободуваат електромагнетни зраци за да пренесат енергија, а на неговата изведба влијаат фактори како што се температурата на грејниот елемент, способноста на загреаното тело да апсорбира зрачна топлина и обликот, положбата и растојанието помеѓу загреаното тело и изворот на топлина.
 • Изборот на соодветен емитер за производ е од клучно значење бидејќи брановата должина игра значајна улога во процесот на загревање. Зрачењето со кратки бранови може да навлезе во некои цврсти материјали, обезбедувајќи еднообразно загревање; зрачењето со среден бран најмногу се апсорбира од површината на материјалите, првенствено загревајќи ја површината. Пластиката, водата и материјалите на база на вода најефикасно го апсорбираат инфрацрвеното зрачење со среден бран и директно го претвораат во топлинска енергија.
Графикони на кривата на зрачење со различни инфрацрвени спектри со иста моќност

Графикони на кривата на зрачење со различни инфрацрвени спектри со иста моќност.

Брановата должина на инфрацрвената светлина е во опсег од 750 nm до 1mm на електромагнетниот спектар

Брановата должина на инфрацрвената светлина е во опсег од 750 nm до 1mm на електромагнетниот спектар

Главните апликации на кварцните цевки за греење

 • Производство на автомобили: сушење боја, заварување на пластика, стврднување со лепило
 • Прехранбена индустрија: Дехидрација на овошје и зеленчук, топење на чоколадо
 • Стаклена индустрија: Ситоно печатење на стакло, виткање, ламинирање
 • Пластична индустрија: PVB греење, термопластика, сушење на гума
 • Полупроводничка индустрија: Лемење со печатено коло, сушење на кондензаторска плоча
 • Текстилна индустрија: Сушење на текстилни влакна
 • Дрвена индустрија: Сушење дрво, сушење на бои и мастило

Едноцевка Цевка за греење со кварц со кратки бранови

Техничка информација:

 • Моќност: 200-4000W
 • Напон: 55-575V
 • Дијаметар на цевка: 8-24 mm
 • Должина на осветлување: 50-1500 mm
 • Температура на влакното: 1100-2600°C
 • Бранова должина: 1-2μm
 • Облоги: Бела / Златна / Проѕирна / Хелен
 • Време на стартување: 1 с
Едноцевка Цевка за греење со кварц со кратки бранови
бр.Напон (V)Моќност (W)Дијаметар на цевката (мм)Вкупна должина (TL)Осветлена должинаОблогаГлава на светилкаКод
112050010241142ЈасноXGQTSHC100138
212050010218142БелоXGQTSHW100056
323550010227127БелоSK15GQTSHW100082
423570010216150БелоSK15GQTSHW100064
5235100010370280ЈасноXGQTSHC100148
6235100010370280БелоXGQTSHW100065
7235100010350280ЈасноYGQTSHC100149
8235100010355280БелоYGQTSHW100067
9235100010355280ЈасноXGQTSHC100151
10235100010355280БелоSK15GQTSHW100069
11235100010370280БелоXGQTSHW100065
12230200011.5550497ЈасноR7SGQTSHC100142
13230200011.5657500БелоSK15GQTSHW100060
14235200011.5350286БелоВGQTSHW100070
15235200011.5370288ЈасноXGQTSHC100154
16400200011.5512416ЈасноXGQTSHC100157
17400200011.5512416БелоXGQTSHW100074
18400200011.5512410ЈасноXGQTSHC100158
19400200011.5512410БелоXGQTSHW100075
20480250011.5731635ЈасноУGQTSHC100161
21480250011.5731638ЗлатоУGQTSHG100065
22230300011.5787700ЈасноSK15GQTSHC100145
23230300011.5787700БелоSK15GQTSHW100062
24400300011.5802700ЈасноXGQTSHC100160
25400300011.5802700БелоXGQTSHW100077
26240320011.51062815ЈасноУGQTSHC100155
27480365011.51061965ЈасноR7S+LEADGQTSHC100164
28230150011.5900800ЗлатоSK15GQTSHG100043
29230150011.513701300ЈасноSK15GQTSHC100141
30400250011.5670600БелоSK15GQTSHW100076
31230200011.5750680БелоSK15GQTSHW100061
32380330011.5900800ЗлатоR7S+LEADGQTSHG100059
33480300011.5600520БелоSK15GQTSHW100249

Приказ на планот на главата на светилката

Едноцевка Приказ на план за глава на светилка со кварцна грејна цевка со кратки бранови

Апликација:

Апликација за грејна цевка со кварц со кратки бранови со една цевка

Кварцните цевки за греење се користат за машини за обликување со дување

Грејач со кварцни цевки со кратки бранови со две цевки

Дијаграм на грејна структура со двојна цевка

Дијаграм на грејна структура со двојна цевка Б

Кварцните цевки за грејач се дизајнирани врз основа на карактеристиките на материјалите што се загреваат. Со користење на зрачење на врвните инфрацрвени бранови должини што може да се апсорбираат од производите што се загреваат, дизајнот има за цел да ја максимизира апсорпцијата на енергија од производите за греење. Овој пристап обезбедува постигнување на оптимален ефект на греење со минимална потрошувачка на енергија.

Техничка информацијаСпецификација
Максимален опсег на бранови должини1,1-1,4μm
Температура на влакно1800-2400℃
Коефициент на струја на стартување12-17 А
Време на реакција1-2 секунди
Максимална моќност<200w>
Максимална густина на површинска моќност200 kW/㎡
Максимална должина на греење2,1, 3,5, 4,0м
Стандарден пресек со двојна цевка8х18, 11х23, 15х33мм
ОблогаБело или златно обложено
Работен режимХоризонтална или вертикална
Дијаграм на грејна структура со двојна цевка А

Предности на кратки бранови со двојни цевки:

 • Лесна инсталација
 • Брза замена
 • Највисока густина на моќност
 • Опсег на напон од 24V до 250V

Грејач со инфрацрвени кварцни цевки со брзо поврзување со двојни цевки

бр.Напон (V)Моќност (W)Позлатен кодБело обложено кодКод што не е обложен
155400GQTTHG100187GQTTHW100011GQTTHC100012
257.5250GQTTHG100188GQTTHW100012GQTTHC100013
3115300GQTTHG100189GQTTHW100013GQTTHC100014
4115450GQTTHG100190GQTTHW100014GQTTHC100015
5220300GQTTHG100191GQTTHW100015GQTTHC100016
6220450GQTTHG100192GQTTHW100016GQTTHC100017
бр.Напон (V)Моќност (W)Дијаметар на цевката (мм)Вкупна должина (TL)Осветлена должинаОблогаСтруктураКод
15540011×2311550ЗлатоБGQTTHG100151
24801000011×2318601780ЗлатоВGQTTHG100185
3240200011×23320255ЗлатоБGQTTHG100171
4240200011×23370305ЗлатоБGQTTHG100172
5240150011×23255190ЗлатоБGQTTHG100168
6115110011×23205140ЗлатоБGQTTHG100158
7240340011×23510430ЗлатоВGQTTHG100174
811545011×237025ЗлатоБGQTTHG100153
9480600015×3311201000ЗлатоБGQTTHG100184
10120118011×23250150БелоБGQTTHW100035
11240275011×23450350БелоБGQTTHW100047
12480551011×23800700БелоБGQTTHW100057
1311560011×2314580ЗлатоБGQTTHG100028
14230150011×23300200ЗлатоБGQTTHG100163
15230120011×23405340ЗлатоБGQTTHG100087
16400300011×23600500ЗлатоБGQTTHG100175
17230300011×23650500ЗлатоВGQTTHG100165
18230420011×23850700ЗлатоВGQTTHG100166
19400600011×2311501000ЗлатоВGQTTHG100180
20400700011×2314501300ЗлатоВGQTTHG100464
21400300011×2311001000ЗлатоАGQTTHG100176
22240340011×23510430ЗлатоВGQTTHG100174
2311545011×237025ЗлатоБGQTTHG100153
24480600015×3311201000ЗлатоБGQTTHG100184
Стандарден пресек со двојна цевка (μm)

Стандарден пресек со двојна цевка (μm)

Полиња за апликација:

 • Печатарска индустрија
 • Индустрија за пластика: PVB греење, термопластика, индустрија за гума
 • Дрвна индустрија: Греење на дрва, сушење на боја и мастило
 • Стаклена индустрија: Ситоно печатење на стакло
 • Полупроводничка индустрија: Лемење со печатено коло, сушење на кондензаторска плоча
Апликација за грејач со кварцни цевки со кратки бранови со двојни цевки

Кварцна грејачка цевка со среден бран со двојна цевка

Вовед со среден бран:

Инфрацрвеното зрачење со среден бран е особено погодно за загревање на површината на предмети или потенки материјали. Пластиката, водата и материјалите на база на вода најефикасно го апсорбираат инфрацрвеното зрачење со среден бран. Се карактеризира со ниска цена, висока јачина и подолг животен век. Погоден за процесите на загревање на повеќето материјали.

Кварцна грејачка цевка со среден бран со двојна цевка

Техничка информација:

 • Максимален опсег на бранова должина: 2,2-3,2μm
 • Температура на влакното: 800-950°C
 • Коефициент на струја на стартување: 1-1,05А
 • Време на реакција: 60-90 секунди
 • Максимална моќност: 18, 20, 25W/cm
 • Максимална густина на површинска моќност: 60 kW/m²
 • Максимална должина на греење: 2,1, 3,5, 4,0 m
 • Стандарден пресек со двојни цевки: 8×18, 11×23, 15x33 mm
 • Облога: Бела или златна обложена
 • Работен режим: Хоризонтален
бр.Напон (V)Моќност (W)Дијаметар на цевката (мм)Вкупна должина (TL)Осветлена должинаОблогаСтруктураКод
12305008×18400300ЗлатоБGQTTMG100007
2230100011×23600500ЗлатоБGQTTMG100008
3230200015×33900800ЗлатоБGQTTMG100009
4230250015×3311001000ЗлатоБGQTTMG100010
5230325015×3314201300ЗлатоБGQTTMG100012
6230375015×3316001500ЗлатоБGQTTMG100013
7230250015×3313001200ЗлатоВGQTTMG100011
8400410015×3318001700ЗлатоБGQTTMG100015
9400450015×3319201800ЗлатоБGQTTMG100016
10400575015×3324002300ЗлатоБGQTTMG100138
11400625015×3326002500ЗлатоБGQTTMG100139
12400400015×3317001600ЗлатоБGQTTMG100073
13220180015×33800740ЗлатоБGQTTMG100074
14415180011×23720600ЗлатоБGQTTMG100075
15380250015×331100960ЗлатоБGQTTMG100076

Јаглеродна кварцна цевка со среден бран за грејач

Апликација:

Јаглеродна кварцна цевка со среден бран за примена на грејач

Грејачите со кварцни стаклени цевки се користат за стврднување на облогите на површините што треба да се третираат

Техничка информација:

 • Густина на моќност: 30 W/cm
 • Максимална должина на греење: 3000 mm
 • Стандарден дијаметар на цевка: 10, 14, 19, 11×23, 15×33 mm
 • Температура на влакното: 1200°C
 • Бранова должина: 2μm
 • Максимална густина на површинска моќност: 150 kW/m2
 • Време на реакција: 1-2 секунди
 • Облога: обложена со злато, обложена со бела боја
бр.Напон (V)Моќност (W)Дијаметар на цевката (мм)Вкупна должина (TL)Осветлена должинаОблогаСтруктураКод
1230460015×33745600ЗлатоБGQTTCG100012
2230400015×33845700ЗлатоБGQTTCG100011
3400800015×3311451000ЗлатоБGQTTCG100016
4400780015×3312451100ЗлатоБGQTTCG100015
5230900015×3314001250ЗлатоВGQTTCG100013
660120015×33315170БелоБGQTTCW100001
7120220015×33495350БелоБGQTTCW100003
8240440015×33845700БелоБGQTTCW100007
9115220015×33445300ЗлатоБGQTTCG100009
10480790015×3316951550ЗлатоБGQTTCG100017

Кварцна цевка за грејач во облик на прстен

Техничка информација:

 • Дијаметар на цевката: 8mm-14mm
 • Дијаметар: 39mm-606mm
 • Напон: 24V-575V
 • Моќност: 100W-7600W
 • Бранова должина: краток бран, среден бран, долг бран
 • Облога: обложена со злато, бело обложена, проѕирна
 • Облик: во облик на прстен, елипсовиден, во облик на омега, итн.
 • Посебни барања: Прилагодливи според потребите на клиентот

Апликација:

Со поминување на ротирачки објекти низ емитери во облик на прстен, елипсовиден или омега облик, може да се постигне еднообразно загревање на ротирачкиот објект со еден емитер. Овие специјално обликувани емитери се особено погодни за автоматска опрема за индустриско производство, како што е пластична опрема за греење за заварување, виткање и загревање на пластични компоненти.

Кварцна цевка за грејач во облик на прстен со златна рефлектирачка обвивка

бр.Напон (V)Моќност (W)Дијаметар (мм)Необложена шифраGold1 кодGold2 кодGold3 код
11152008GQTRHC800300GQTRHG800300GQTRHG800306GQTRHG800312
211520010GQTRHC800301GQTRHG800301GQTRHG800307GQTRHG800313
31154508GQTRHC800302GQTRHG800302GQTRHG800308GQTRHG800314
42202008GQTRHC800303GQTRHG800303GQTRHG800309GQTRHG800315
52203008GQTRHC800304GQTRHG800304GQTRHG800310GQTRHG800316
62204508GQTRHC800305GQTRHG800305GQTRHG800311GQTRHG800317
Детали за цевката за кварцен грејач во облик на прстен
Приказ на план со детали за цевката за кварцно грејач во облик на прстен
бр.Напон (V)Моќност (W)Дијаметар на цевката (мм)Дијаметар на прстенот (мм)ОблогаКод
1115250839БезGQTRHC800023
2115250839Злато 1GQTRHG800063
3115250839Злато 2GQTRHG800064
4115250839Злато 3GQTRHG800065
52301500880БезGQTRHC800024
62301500880Злато 1GQTRHG800066
72301500880Злато 2GQTRHG800067
82301500880Злато 3GQTRHG800068
923018508102БезGQTRHC800025
1023018508102Злато 1GQTRHG800025
1123018508102Злато 2GQTRHG800070
1223018508102Злато 3GQTRHG800071
1323020008154БезGQTRHC800026
1423020008154Злато 1GQTRHG800072
1523020008154Злато 2GQTRHG800073
1623020008154Злато 3GQTRHG800074
1723022008180БезGQTRHC800027
1823022008180Злато 1GQTRHG800075
1923022008180Злато 2GQTRHG800076
2023022008180Злато 3GQTRHG800077
21480600013.7538Злато 2GQTRHG800061
22480570013.7508Злато 2GQTRHG800060
23480500013.7431Злато 2GQTRHG800059
24480460013.7398Злато 2GQTRHG800058
254804119010361Злато 2GQTRHG800057
26480386010332Злато 2GQTRHG800056
27480352010302Злато 2GQTRHG800055
28480318010272Злато 2GQTRHG800054
29480285010243Злато 2GQTRHG800053
30480250010213Злато 2GQTRHG800052
31480210010181Злато 2GQTRHG800050
32240175010149Злато 2GQTRHG800051
33240160010117Злато 2GQTRHG800049
3424010001085Злато 2GQTRHG800048
351206501052Злато 2GQTRHG800043

Цевки за грејач на кварц во специјална форма

Можеме да произведуваме кварцни цевки за греење во специјална форма според аглите и облиците на рабовите на работните парчиња, што овозможува прецизно позиционирање и фокусирано загревање на аглите и контурите за да се завршат потребните процеси на свиткување.

Апликација:

Техничка информација

 • Дијаметар на една цевка: 8mm-14mm
 • Клипови со двојни цевки: 818 мм, 1123мм, 15*33мм
 • Напон: 45V-480V
 • Моќност: 150W-6000W
 • Бранова должина: краток бран, среден бран
 • Посебни барања: Прилагодливи според потребите на клиентот
бр.Напон (V)Моќност (W)Дијаметар на цевката (мм)ОбликОблогаКод
111551010УЗлатоGQTSHG300049
223080010УЗлатоGQTSHG300052
311571010УЗлатоGQTSHG300054
4230110010УЗлатоGQTSHG300053
5230133010УЗлатоGQTSHG300166
611560010ЛЗлатоGQTSHG300050
7115520103DЗлатоGQTSHG300043
8230880103DЗлатоGQTSHG300042
9230110011×23ЛЗлатоGQTTHG300039
10230280011×23ЛЗлатоGQTTHG300038
112302200103DЗлатоGQTSHG300045
122302200103DЗлатоGQTSHG300046
132302000103DЗлатоGQTSHG300167
14230910103DЗлатоGQTSHG300056
15230810103DЗлатоGQTSHG300168
162301320103DЗлатоGQTSHG300037
17115410103DЗлатоGQTSHG300169
182301450103DЗлатоGQTSHG300170
192301630103DЗлатоGQTSHG300035
202302290143DЗлатоGQTSHG300171

Подигнете ја профитабилноста на вашиот проект на нови височини - ДЕЛУВАЈ СЕГА!

Откако ќе ги сфатат вашите потреби, нашите стручни инженери ќе направат бесплатно решение.

Очекувајте брз одговор во рок од 1 работен ден - ние сме тука да ја трансформираме вашата визија во реалност.

Ја почитуваме вашата доверливост и сите информации се заштитени.

mk_MKMacedonian
滚动至顶部

Request a consultation

Ќе ве контактираме во рок од 1 работен ден, ве молиме обрнете внимание на е-поштата со наставката „@globalquartztube.com“