Кварцни грејни елементи

Производниот капацитет вклучува 5 производни линии со дневно производство од 100.000 единици различни грејни елементи и годишно производство кое надминува 30 милиони единици.

Елементите на грејачот со кварцна цевка се форма на зрачно загревање што користи средни до долги бранови за директно загревање на предметите. Инфрацрвените бранови се шират низ воздухот и кога ќе дојдат во контакт со површина, тие ослободуваат топлинска енергија без оглед на температурата на воздухот во околината.

Кварцните грејни елементи припаѓаат на големо семејство со различни кварцни бои: млечно бела, рубин црвена, црна, златна, проѕирна и пескарена. Тие исто така се разликуваат во составот на внатрешната грејна жица, вклучувајќи жица железо-хром-алуминиум, жица од никел-хром или волфрамска жица и жица од јаглеродни влакна. Дополнително, тие можат да се обработуваат на различни начини: директно во контакт со воздух или запечатени со инертен гас, користејќи кварцни цевки или халогени цевки.

Структура на кварцни грејни елементи

Структура на кварцна грејна цевка

Примени на кварцни грејни елементи

 • Апарати за домаќинство како што се печки, опрема за сушење итн.
 • Опрема за греење, како што се грејачи со далеку инфрацрвени зраци, кварцни грејачи, греење со сауна, камини итн.
 • Греење и дезинфекција за медицински помагала.

Кварцни елементи за греење со различни бои

Кварцните цевки најчесто се достапни во млечно бела, транспарентна, рубин црвена, жолта, црна и црвена боја. Изведбата и употребата на грејните цевки без боја се исто така значително различни.

Елементи за греење со млечен кварц

кварцни грејни елементи
грејач на стаклена цевка
Елементи за грејач со кварцна цевка
грејач со кварцна цевка

Млечните кварцни инфрацрвени грејни цевчиња нудат најконзистентна дистрибуција на топлина. Оваа инфрацрвена ламба работи на средна до долга инфрацрвена бранова должина од 1,4 – 3,0 микрони. Има радијациона ефикасност од 60% и обезбедува растојание за греење од 3-4 метри. Грејниот елемент од кварцната стаклена цевка има животен век од 3000-5000 часа. 

Апликации

 • Широко се користи во индустријата за ладилници за одмрзнување и отстранување на мраз
 • Се користи во апарати за домаќинство со високи хигиенски барања, како што се стерилизација и дезинфекција на стерилизатори, електрични затоплувачи, опрема за фотокопирање и преливање
 • Широко се користи во други индустриски или цивилни прилики за греење, како што се сушење и загревање во средини без загадување во боја, тутун, текстил, храна, земјоделско жито, фармацевтска, печатарска, производство на хартија, хартиена кутија, дрво и дрвна индустрија.
 • Тоа е економично решение
црвени кварцни грејни елементи

Црвени кварцни грејни елементи

Црвена Експлозија отпорна на далеку инфрацрвена цевка за греење, со јачина 6 пати поголема од другите кварцни цевки. На пример, специјалните црвен кварцни цевки со висока цврстина можат да издржат тест за паѓање од 1500 mm во висина, додека млечните кварцни цевки со дебелина на ѕидот од 1 mm-1,5 mm можат да издржат само 200 mm-300 mm.

Апликации: Светлото за греење е темноцрвено, што го прави особено погодно за греење на производи за кои е потребна висока отпорност на паѓање. На пример: бранови печки, печки, клима уреди.

црни кварцни грејни елементи

Елемент за греење со црна кварцна стаклена цевка

Има добра стабилност во совпаѓањето и апсорпцијата на спектралното зрачење, а неговите перформанси на зрачење нема да се деградираат со долготрајна употреба. Исто така, има висока ефикасност на електрично-термичка конверзија.

Апликации: Светлото за греење е темно црно, што го прави особено погодно за производи за кои е потребно далечно инфрацрвено загревање со слаба видлива светлина, како што се камини и греалки.

жолти кварцни грејни елементи

Елементи за грејач на жолти кварцни цевки

 • Подобар пренос на инфрацрвени зраци и стапка на конверзија: Подобрена на 90%.
 • Подобра термичка ефикасност: 20% повисока од бели кварцни цевки.
 • Помеко светло: Светлото за греење е меко, погодно за внатрешно греење.
 • Флексибилност на производот: Моќноста се движи од 30W до 6000W, достапна во облици како што се цевки со една дупка, цевки со двојна дупка, цевки во облик на Ω и неправилни цевки и може да се произведуваат во различни спецификации на нестандардни цевки според потребите на корисникот .
 • Во согласност со барањата RoHS и Reach.

Апликации: Се користи во различни здравствени полиња за греење и далеку инфрацрвени зраци, како што се грејачи, дувалки за топол воздух, грејачи за капење, физиотерапија со далечно инфрацрвена светлина и инструменти за убавина.

проѕирни кварцни грејни елементи

Транспарентна цевка со инфрацрвен грејен елемент

Интензивна светлина, висок пренос на топлина, често се користи во инфрацрвени грејачи.

Халогена цевка и цевка од јаглеродни влакна

Инфрацрвените светилки вклучуваат халогени светилки и цевки од јаглеродни влакна. Тие доаѓаат во различни бои за обложување, како што се рубин халогени светилки, позлатени халогени светилки и стандардни проѕирни халогени светилки.

Халогени цевки

Халогените цевки за грејач работат со помош на инфрацрвено зрачење со кратки бранови со бранова должина од 0,78-1 микрон. Тие обезбедуваат ефикасност на зрачење 80% и растојание за греење од 4-5 метри. Тие нудат работен век од 5000 часа.

Ние нудиме различни типови на халогени цевки за грејачи:

 • Позлатени / Полу-позлатени цевки
 • Транспарентни халогени цевки
 • Рубин црвени халогени цевки
 • Позлатени цевки со ниска осветленост
 • Позлатени / полу-позлатени / полубели цевки со двојна дупка
 • Бело-позлатени / полу-бели цевки

Карактеристики:

 • Греење со зрачење со кратки бранови
 • Функција за моментално загревање, нема потреба од претходно загревање, директно загревање на предмети без загревање на воздухот.

Апликации:

Пластично обликување, сушење боја, печатење на хартија, полупроводници итн.

Позлатена халогена цевка

Позлатени халогени светилки Обезбедете моментална топлина во рок од една секунда од вклучувањето, нудејќи температура на бојата од 2450K. Тие се една од најмоќните опции за грејни цевки во оваа листа, обезбедувајќи работен век од 3000-6000 часа.

Елементи на грејач од јаглеродни влакна

Јаглеродни влакна се однесуваат на влакна со висока јачина и висок модул со содржина на јаглерод од над 90%. Тој е во првите редови на сите хемиски влакна во однос на отпорноста на високи температури и има карактеристики како што се отпорност на висока температура, отпорност на триење, топлинска спроводливост и отпорност на корозија. Тоа е одличен материјал за производство на грејни елементи.

Грејната цевка од јаглеродни влакна обезбедува средни инфрацрвени бранови со бранови должини кои се движат од 3,0 до 1000 микрони. Има радијациона ефикасност од 90% и може да обезбеди растојание за греење од 6-7 метри. Има пониска температура на бојата во споредба со другите инфрацрвени цевки за греење, што го прави погоден за загревање на човечкото тело. Цевката за греење со јаглеродни влакна има животен век од 5000-10000 часа.

Апликации:

Овој производ е широко користен во грејачи, дувалки за топол воздух, грејачи за капење, опрема за сушење и греење, уреди со далеку инфрацрвени зраци, опрема за сушење бои, изолација и садење на стаклена градина, сушење со пумпни простории, инструменти за убавина, печки со светлосни бранови и многу повеќе.

Карактеристики:

 • Подолг животен век: 5000-8000 часа
 • Ракување: греење со зрачење со среден до долг бран
 • Еко-пријателски материјал: Јаглеродните влакна се обновлив и еколошки материјал. Отфрлените јаглеродни влакна не ја загадуваат околината.
 • Практично прилагодување: температурата и моќноста на грејната цевка од јаглеродни влакна се прилагодливи.
 • Ниска потрошувачка на енергија: за време на процесот на конверзија на електричното греење, видливата светлина е минимална, а ефикасноста на електрично-термичка конверзија е над 95%.
 • Функција за моментално загревање: не е потребно претходно загревање, директно ги загрева предметите без да го загрева воздухот.

Халогени/јаглеродни цевки во форма на буквата У

Грејните цевки во форма на буквата У генерираат топлина каде што е потребно, а дизајнот во форма на буквата У постигнува значителни заштеди на енергија и оперативни трошоци. Можеме да обезбедиме кварцни цевки во форма на буквата У, халогени цевки во форма на буквата У и јаглеродни цевки во форма на буквата У. Имаат долг животен век до 3000-6000 часа.

Подигнете ја профитабилноста на вашиот проект на нови височини - ДЕЛУВАЈ СЕГА!

Откако ќе ги сфатат вашите потреби, нашите стручни инженери ќе направат бесплатно решение.

Очекувајте брз одговор во рок од 1 работен ден - ние сме тука да ја трансформираме вашата визија во реалност.

Ја почитуваме вашата доверливост и сите информации се заштитени.

mk_MKMacedonian
滚动至顶部

Request a consultation

Ќе ве контактираме во рок од 1 работен ден, ве молиме обрнете внимание на е-поштата со наставката „@globalquartztube.com“