Elementet e ngrohjes me kuarc

Kapaciteti prodhues përfshin 5 linja prodhimi me një prodhim ditor prej 100,000 njësi elementësh të ndryshëm ngrohjeje dhe një prodhim vjetor që tejkalon 30 milion njësi.

Elementet e ngrohësit të tubit kuarci janë një formë e ngrohjes rrezatuese që përdor valë mesatare deri në të gjata për të ngrohur drejtpërdrejt objektet. Valët infra të kuqe përhapen nëpër ajër dhe kur bien në kontakt me një sipërfaqe, ato lëshojnë energji nxehtësie pavarësisht nga temperatura e ajrit përreth.

Elementet ngrohëse të kuarcit i përkasin një familjeje të madhe me ngjyra të ndryshme kuarci: e bardhë qumështi, rubin e kuqe, e zezë, ari, transparente dhe e rërë. Ato ndryshojnë gjithashtu në përbërjen e telit të ngrohjes së brendshme, duke përfshirë telin hekur-krom-alumin, telin nikel-krom ose telin tungsten dhe telin me fibër karboni. Përveç kësaj, ato mund të përpunohen në mënyra të ndryshme: drejtpërdrejt në kontakt me ajrin ose të vulosura me gaz inert, duke përdorur tuba kuarci ose tuba halogjen.

Struktura e elementeve të ngrohjes me kuarc

Struktura e tubit të ngrohjes me kuarc

Aplikimet e Elementeve të Ngrohjes së Kuarcit

 • Pajisjet shtëpiake si furrat, pajisjet e tharjes etj.
 • Pajisjet e ngrohjes si ngrohje me rreze infra të kuqe, ngrohës kuarci, ngrohja e dhomës së saunës, vatrat e zjarrit, etj.
 • Ngrohje dhe dezinfektim për pajisjet mjekësore.

Elemente ngrohëse kuarci me ngjyra të ndryshme

Tubat e kuarcit janë zakonisht të disponueshëm në ngjyrë të bardhë qumështi, transparente, të kuqe rubin, të verdhë, të zezë dhe të kuqe. Performanca dhe përdorimi i tubave të ngrohjes pa ngjyrë janë gjithashtu dukshëm të ndryshme.

Elementet ngrohëse të kuarcit të qumështit

elemente ngrohëse kuarci
element ngrohës me tub xhami
elemente ngrohës me tub kuarci
element ngrohës me tub kuarci

Elementet ngrohëse të tubit infra të kuqe kuarci me qumësht ofron shpërndarjen më të qëndrueshme të nxehtësisë. Kjo llambë infra të kuqe funksionon në një gjatësi vale infra të kuqe mesatare deri në të gjatë prej 1,4 – 3,0 mikron. Ka një efikasitet rrezatimi prej 60% dhe siguron një distancë ngrohjeje prej 3-4 metrash. Elementi i ngrohjes me tub xhami kuarci ka një jetëgjatësi prej 3000-5000 orë. 

Aplikacionet

 • Përdoret gjerësisht në industrinë e frigoriferëve për shkrirjen dhe heqjen e komponentëve të ngrirjes
 • Përdoret në pajisje shtëpiake me kërkesa të larta higjienike, të tilla si sterilizimi dhe dezinfektimi i sterilizuesve, ngrohësve elektrikë, pajisjeve fotokopjuese dhe mbiformuese
 • Përdoret gjerësisht në raste të tjera të ngrohjes industriale ose civile, si tharja dhe ngrohja në mjedise pa ndotje në industrinë e bojës, duhanit, tekstilit, ushqimit, drithërave bujqësore, farmaceutike, printimit, prodhimit të letrës, kutive të letrës, drurit dhe drurit.
 • Eshte zgjidhje ekonomike
elemente ngrohëse të kuarcit të kuq

Elementet e ngrohjes me kuarc të kuq

Tub ngrohjeje me rreze infra të kuqe të largët, rezistente ndaj shpërthimit, me një forcë 6 herë më të madhe se tubat e tjerë të kuarcit. Për shembull, tubat specialë të kuarcit të kuq me rezistencë të lartë mund t'i rezistojnë testit të rënies prej 1500 mm në lartësi, ndërsa tubat e kuarcit qumështor me trashësi muri 1 mm-1,5 mm mund të përballojnë vetëm 200 mm-300 mm.

Aplikimet: Drita e ngrohjes është e kuqe e errët, duke e bërë atë veçanërisht të përshtatshme për ngrohjen e produkteve që kërkojnë rezistencë të lartë ndaj rënies. Për shembull: furrat me valë, furrat, kondicionerët.

elemente ngrohëse të kuarcit të zi

Element ngrohje me tub qelqi të zi kuarci

Ka stabilitet të mirë në përputhjen dhe thithjen e rrezatimit spektral, dhe performanca e tij e rrezatimit nuk do të degradohet me përdorim afatgjatë. Gjithashtu ka efikasitet të lartë të konvertimit elektrik-termik.

Aplikimet: Drita e ngrohjes është e zezë e errët, duke e bërë atë veçanërisht të përshtatshme për produktet që kërkojnë ngrohje me infra të kuqe të largët me dritë të ulët të dukshme, si vatrat e zjarrit dhe ngrohësit.

elemente ngrohëse të kuarcit të verdhë

Elementet e ngrohësit të tubit të kuarcit të verdhë

 • Transmetim më i mirë me rreze infra të kuqe dhe shkalla e konvertimit: Përmirësuar në 90%.
 • Efikasitet më i mirë termik: 20% më i lartë se tubat e kuarcit të bardhë.
 • Dritë më e butë: Drita e ngrohjes është e butë, e përshtatshme për ngrohje të brendshme.
 • Fleksibiliteti i produktit: Fuqia varion nga 30 W deri në 6000 W, disponohet në forma të tilla si tuba me një vrimë, tuba me dy vrima, tuba në formë Ω dhe tuba të parregullt, dhe mund të prodhohet në specifika të ndryshme të tubave jo standarde sipas nevojave të përdoruesit. .
 • Në përputhje me kërkesat RoHS dhe Reach.

Aplikimet: Përdoret në fusha të ndryshme të ngrohjes dhe shëndetit me rreze infra të kuqe të largët si ngrohës, ventilatorë me ajër të ngrohtë, ngrohës banjosh, fizioterapi me infra të kuqe të largët dhe instrumente bukurie.

elemente ngrohëse transparente të kuarcit

Tub transparent i elementit të ngrohjes me rreze infra të kuqe

Dritë intensive, transferim i lartë i nxehtësisë, i përdorur shpesh në ngrohësit me rreze infra të kuqe.

Tub halogjen dhe tub me fibër karboni

Llambat infra të kuqe përfshijnë llamba halogjene dhe tuba me fibër karboni. Ato vijnë në ngjyra të ndryshme veshjeje, të tilla si llamba halogjene rubin, llamba halogjene të veshura me ar dhe llamba halogjene standarde transparente.

Tuba halogjene

Tubat e ngrohësit halogjen funksionojnë duke përdorur rrezatim infra të kuqe me valë të shkurtër me një gjatësi vale prej 0,78-1 mikron. Ato ofrojnë efikasitet rrezatimi 80% dhe një distancë ngrohjeje prej 4-5 metrash. Ato ofrojnë një jetë shërbimi prej 5000 orësh.

Ne ofrojmë lloje të ndryshme të tubave të ngrohësit halogjen:

 • Tuba të veshur me ar / gjysëm ari
 • Tuba halogjene transparente
 • Tuba halogjene të kuqe rubin
 • Tuba të veshur me ar me shkëlqim të ulët
 • Tuba me dy vrima të veshura me ar / gjysmë të ari / gjysmë të bardhë
 • Tuba të bardha/gjysmë të bardhë

Karakteristikat:

 • Ngrohja e rrezatimit me valë të shkurtër
 • Funksioni i ngrohjes së menjëhershme, nuk ka nevojë për ngrohje paraprake, duke ngrohur drejtpërdrejt objektet pa ngrohur ajrin.

Aplikimet:

Formimi i plastikës, tharja e bojës, printimi i letrës, gjysmëpërçuesi, etj.

Tub halogjen i veshur me ar

Llampa halogjene të veshura me ar siguroni nxehtësi të menjëhershme brenda një sekonde nga ndezja, duke ofruar një temperaturë ngjyre prej 2450K. Ata janë një nga opsionet më të fuqishme të tubave të ngrohjes në këtë listë, duke siguruar një jetëgjatësi prej 3000-6000 orë.

Elementet e ngrohësit me fibër karboni

Fibra karboni i referohet fibrave me forcë të lartë dhe me modul të lartë me një përmbajtje karboni mbi 90%. Është në krye të të gjitha fibrave kimike për sa i përket rezistencës ndaj temperaturës së lartë dhe ka karakteristika të tilla si rezistencë ndaj temperaturës së lartë, rezistencë ndaj gërryerjes, përçueshmëri termike dhe rezistencë ndaj korrozionit. Është një material i shkëlqyer për prodhimin e elementeve të ngrohjes.

Tubi ngrohës me fibër karboni siguron valë mesatare infra të kuqe me gjatësi vale që variojnë nga 3.0 në 1000 mikron. Ka një efikasitet rrezatimi prej 90% dhe mund të sigurojë një distancë ngrohjeje prej 6-7 metrash. Ka një temperaturë më të ulët ngjyrash në krahasim me tubat e tjerë të ngrohjes me rreze infra të kuqe, duke e bërë atë të përshtatshëm për ngrohjen e trupit të njeriut. Tubi i ngrohjes me fibër karboni ka një jetëgjatësi prej 5000-10000 orë.

Aplikimet:

Ky produkt përdoret gjerësisht në ngrohje, ventilatorë me ajër të ngrohtë, ngrohës banjosh, pajisje tharjeje dhe ngrohjeje, pajisje me rreze infra të kuqe, pajisje për tharjen e bojës, izolimin dhe mbjelljen e serrave, tharjen e dhomës së pompës, instrumentet e bukurisë, furrat me valë të lehta dhe më shumë.

Karakteristikat:

 • Jetëgjatësia më e gjatë: 5000-8000 orë
 • Funksionimi: Ngrohja e rrezatimit me valë të mesme dhe të gjatë
 • Material miqësor ndaj mjedisit: Fibra karboni është një material i rinovueshëm dhe miqësor ndaj mjedisit. Fibra karboni e hedhur nuk e ndot mjedisin.
 • Rregullim i përshtatshëm: Temperatura dhe fuqia e tubit të ngrohjes me fibër karboni janë të rregullueshme.
 • Konsumi i ulët i energjisë: Gjatë procesit të konvertimit të ngrohjes elektrike, drita e dukshme është minimale dhe efikasiteti i konvertimit elektrik-termik është mbi 95%.
 • Funksioni i ngrohjes së menjëhershme: nuk kërkohet ngrohje paraprake, ngroh objektet drejtpërdrejt pa ngrohur ajrin.

Tuba halogjen/karboni në formë U

Tubat e ngrohjes në formë U gjenerojnë nxehtësi aty ku nevojitet dhe dizajni në formë U arrin kursime të konsiderueshme të energjisë dhe kostove të funksionimit. Ne mund të ofrojmë tuba kuarci në formë U, tuba halogjene në formë U dhe tuba karboni në formë U. Ata kanë një jetëgjatësi të gjatë deri në 3000-6000 orë.

Ngrini përfitimin e projektit tuaj në lartësi të reja—VEPRONI TANI!

Me të kuptuar nevojat tuaja, inxhinierët tanë ekspertë do të krijojnë një zgjidhje komplimentuese.

Prisni një përgjigje të shpejtë brenda 1 dite pune - ne jemi këtu për të transformuar vizionin tuaj në realitet.

Ne respektojmë konfidencialitetin tuaj dhe të gjitha informacionet janë të mbrojtura.

sqAlbanian
滚动至顶部

Request a consultation

Ne do t'ju kontaktojmë brenda 1 dite pune, ju lutemi kushtojini vëmendje emailit me prapashtesë "@globalquartztube.com"