Ngrohës tub kuarci

Specializuar në R&D dhe prodhimin e tubave kuarci të ngrohësve për aplikime industriale dhe të certifikuara nga sistemi i menaxhimit të cilësisë ISO9001:2015.

Pse të zgjidhni tuba kuarci ngrohës?

 • Tubat e ngrohësve kuarc janë superiore ndaj burimeve tradicionale të ngrohjes si tubat e ngrohjes me ajër të nxehtë, qeramikë, gaz dhe metal. Karakteristikat e tyre përfshijnë ngrohjen pa kontakt pa pasur nevojë për një mjet transferues ndërmjetës. Ato mund të çlirojnë me shpejtësi një sasi të madhe energjie, jo vetëm që plotësojnë saktësisht kërkesat tuaja për zonën e ngrohjes dhe kohëzgjatjen, por gjithashtu ofrojnë deri në gati 50% kursime energjie.
 • Krahasuar me konvekcionin dhe metodat tradicionale të ngrohjes, tubat e kuarcit infra të kuqe kanë konsum të ulët të energjisë, efikasitet të lartë prodhimi, përmasa kompakte dhe të lehtë për t'u kontrolluar, duke arritur kështu efekte më të mira ngrohëse.
 • Ngrohja me rrezatim arrihet nga elementët e nxehtësisë që lëshojnë rreze elektromagnetike për të përcjellë energjinë dhe performanca e tij ndikohet nga faktorë të tillë si temperatura e elementit ngrohës, aftësia e trupit të nxehtë për të thithur nxehtësinë rrezatuese dhe forma, pozicioni dhe distanca ndërmjet trupi i nxehtë dhe burimi i nxehtësisë.
 • Zgjedhja e emetuesit të përshtatshëm për një produkt është thelbësore sepse gjatësia e valës luan një rol të rëndësishëm në procesin e ngrohjes. Rrezatimi me valë të shkurtër mund të depërtojë në disa materiale të ngurta, duke siguruar ngrohje uniforme; Rrezatimi me valë të mesme absorbohet kryesisht nga sipërfaqja e materialeve, kryesisht duke ngrohur sipërfaqen. Plastika, uji dhe materialet me bazë uji thithin rrezatimin me valë të mesme infra të kuqe në mënyrë më efektive dhe drejtpërdrejt e shndërrojnë atë në energji termike.
Grafikët e kurbës së rrezatimit të spektrave të ndryshëm infra të kuqe me të njëjtën fuqi

Grafikët e kurbës së rrezatimit të spektrave të ndryshëm infra të kuqe me të njëjtën fuqi.

Gjatësia e valës së dritës infra të kuqe bie në intervalin prej 750 nm deri në 1 mm në spektrin elektromagnetik

Gjatësia e valës së dritës infra të kuqe bie në intervalin prej 750 nm deri në 1 mm në spektrin elektromagnetik

Aplikimet kryesore të tubave të ngrohjes me kuarc

 • Prodhimi i automobilave: tharje bojë, saldim plastik, shërim me ngjitës
 • Industria ushqimore: Dehidratimi i frutave dhe perimeve, shkrirja e çokollatës
 • Industria e qelqit: Printim me ekran në xhami, lakim, laminim
 • Industria e plastikës: ngrohje PVB, termoplastikë, tharje gome
 • Industria gjysmëpërçuese: Saldim me qark të printuar, tharje të pllakës së kondensatorit
 • Industria e tekstilit: Tharja e fibrave tekstile
 • Industria e drurit: Tharja e drurit, tharja e bojës dhe bojës

Tub ngrohje me kuarc me valë të shkurtër me një tub

Informacion teknik:

 • Fuqia: 200-4000W
 • Tensioni: 55-575V
 • Diametri i tubit: 8-24 mm
 • Gjatësia e ndriçimit: 50-1500 mm
 • Temperatura e filamentit: 1100-2600°C
 • Gjatësia e valës: 1-2μm
 • Veshjet: E bardhë / Ar / E qartë / Helen
 • Koha e fillimit: 1s
Tub ngrohje me kuarc me valë të shkurtër me një tub
Nr.Tensioni (V)Fuqia (W)Diametri i tubit (mm)Gjatësia totale (TL)Gjatësia e ndriçuarVeshjeKoka e llambësKodi
112050010241142QartëXGQTSHC100138
212050010218142E bardhaXGQTSHW100056
323550010227127E bardhaSK15GQTSHW100082
423570010216150E bardhaSK15GQTSHW100064
5235100010370280QartëXGQTSHC100148
6235100010370280E bardhaXGQTSHW100065
7235100010350280QartëYGQTSHC100149
8235100010355280E bardhaYGQTSHW100067
9235100010355280QartëXGQTSHC100151
10235100010355280E bardhaSK15GQTSHW100069
11235100010370280E bardhaXGQTSHW100065
12230200011.5550497QartëR7SGQTSHC100142
13230200011.5657500E bardhaSK15GQTSHW100060
14235200011.5350286E bardhaVGQTSHW100070
15235200011.5370288QartëXGQTSHC100154
16400200011.5512416QartëXGQTSHC100157
17400200011.5512416E bardhaXGQTSHW100074
18400200011.5512410QartëXGQTSHC100158
19400200011.5512410E bardhaXGQTSHW100075
20480250011.5731635QartëUGQTSHC100161
21480250011.5731638AriUGQTSHG100065
22230300011.5787700QartëSK15GQTSHC100145
23230300011.5787700E bardhaSK15GQTSHW100062
24400300011.5802700QartëXGQTSHC100160
25400300011.5802700E bardhaXGQTSHW100077
26240320011.51062815QartëUGQTSHC100155
27480365011.51061965QartëR7S+LEADGQTSHC100164
28230150011.5900800AriSK15GQTSHG100043
29230150011.513701300QartëSK15GQTSHC100141
30400250011.5670600E bardhaSK15GQTSHW100076
31230200011.5750680E bardhaSK15GQTSHW100061
32380330011.5900800AriR7S+LEADGQTSHG100059
33480300011.5600520E bardhaSK15GQTSHW100249

Pamje e planit të kokës së llambës

Pamje e planit të kokës së llambës së ngrohjes me tub kuarci me valë të shkurtër me një tub

Aplikacion:

Aplikimi i tubit të ngrohjes me kuarc me valë të shkurtër me një tub

Tubat e ngrohjes me kuarc përdoren për makinat e derdhjes me fryrje

Ngrohës me tuba kuarci me valë të shkurtër me dy tuba

Diagrami i strukturës së ngrohjes me dy tuba

Diagrami i strukturës së ngrohjes me dy tuba B

Tubat e ngrohësve kuarc janë projektuar bazuar në karakteristikat e materialeve që nxehen. Duke përdorur rrezatimin në kulmin e gjatësisë së valës infra të kuqe që mund të absorbohet nga produktet që nxehen, dizajni synon të maksimizojë thithjen e energjisë nga produktet e ngrohjes. Kjo qasje siguron që efekti optimal i ngrohjes arrihet me konsum minimal të energjisë.

Informacion teknikSpecifikim
Gama maksimale e gjatësisë së valës1,1-1,4μm
Temperatura e filamentit1800-2400 ℃
Koeficienti aktual i fillimit12-17 A
Koha e reagimit1-2 sekonda
Fuqia maksimale<200w>
Dendësia maksimale e fuqisë sipërfaqësore200 kW/㎡
Gjatësia maksimale e ngrohjes2.1, 3.5, 4.0 m
Seksion kryq standard me tub të dyfishtë8x18, 11x23, 15x33 mm
VeshjeE veshur me ngjyrë të bardhë ose ari
Mënyra e funksionimitHorizontale ose vertikale
Diagrami i strukturës së ngrohjes me dy tuba A

Përparësitë e valëve të shkurtra me dy tuba:

 • Instalim i lehtë
 • Zëvendësimi i shpejtë
 • Dendësia më e lartë e fuqisë
 • Gama e tensionit nga 24 V në 250 V

Ngrohës me tuba kuarci infra të kuqe me valë të shkurtër me dy tuba

Nr.Tensioni (V)Fuqia (W)Kodi i praruar me arKodi i praruar i bardhëKodi jo i veshur
155400GQTTHG100187GQTTHW100011GQTTHC100012
257.5250GQTTHG100188GQTTHW100012GQTTHC100013
3115300GQTTHG100189GQTTHW100013GQTTHC100014
4115450GQTTHG100190GQTTHW100014GQTTHC100015
5220300GQTTHG100191GQTTHW100015GQTTHC100016
6220450GQTTHG100192GQTTHW100016GQTTHC100017
Nr.Tensioni (V)Fuqia (W)Diametri i tubit (mm)Gjatësia totale (TL)Gjatësia e ndriçuarVeshjeStrukturaKodi
15540011×2311550AriBGQTTHG100151
24801000011×2318601780AriCGQTTHG100185
3240200011×23320255AriBGQTTHG100171
4240200011×23370305AriBGQTTHG100172
5240150011×23255190AriBGQTTHG100168
6115110011×23205140AriBGQTTHG100158
7240340011×23510430AriCGQTTHG100174
811545011×237025AriBGQTTHG100153
9480600015×3311201000AriBGQTTHG100184
10120118011×23250150E bardhaBGQTTHW100035
11240275011×23450350E bardhaBGQTTHW100047
12480551011×23800700E bardhaBGQTTHW100057
1311560011×2314580AriBGQTTHG100028
14230150011×23300200AriBGQTTHG100163
15230120011×23405340AriBGQTTHG100087
16400300011×23600500AriBGQTTHG100175
17230300011×23650500AriCGQTTHG100165
18230420011×23850700AriCGQTTHG100166
19400600011×2311501000AriCGQTTHG100180
20400700011×2314501300AriCGQTTHG100464
21400300011×2311001000AriAGQTTHG100176
22240340011×23510430AriCGQTTHG100174
2311545011×237025AriBGQTTHG100153
24480600015×3311201000AriBGQTTHG100184
Prerje tërthore standarde me dy tuba (μm)

Prerje tërthore standarde me dy tuba (μm)

Fushat e Aplikimit:

 • Industria e shtypjes
 • Industria e Plastikës: Ngrohje PVB, termoplastikë, industri gome
 • Industria e Drurit: Ngrohja e drurit, tharja e bojës dhe e bojës
 • Industria e qelqit: Printim me ekran në xham
 • Industria e gjysmëpërçuesve: Saldim me qark të printuar, tharje të pllakës së kondensatorit
Aplikim ngrohës me tub kuarci me valë të shkurtër me dy tuba

Tub me dy tuba Ngrohës kuarci me valë të mesme

Hyrje e valës së mesme:

Rrezatimi me valë të mesme infra të kuqe është veçanërisht i përshtatshëm për ngrohjen e sipërfaqes së objekteve ose materialeve më të holla. Plastika, uji dhe materialet me bazë uji thithin në mënyrë më efektive rrezatimin me valë të mesme infra të kuqe. Karakterizohet nga kosto e ulët, forcë e lartë dhe jetëgjatësi më e gjatë. I përshtatshëm për proceset e ngrohjes së shumicës së materialeve.

Tub me dy tuba Ngrohës kuarci me valë të mesme

Informacion teknik:

 • Gama maksimale e gjatësisë valore: 2,2-3,2μm
 • Temperatura e filamentit: 800-950°C
 • Koeficienti i rrymës së fillimit: 1-1,05A
 • Koha e reagimit: 60-90 sekonda
 • Fuqia maksimale: 18, 20, 25W/cm
 • Dendësia maksimale e fuqisë sipërfaqësore: 60 kW/m²
 • Gjatësia maksimale e ngrohjes: 2.1, 3.5, 4.0 m
 • Prerje tërthore standarde me dy tuba: 8×18, 11×23, 15x33 mm
 • Veshje: E bardhë ose e veshur me ar
 • Mënyra e funksionimit: Horizontal
Nr.Tensioni (V)Fuqia (W)Diametri i tubit (mm)Gjatësia totale (TL)Gjatësia e ndriçuarVeshjeStrukturaKodi
12305008×18400300AriBGQTTMG100007
2230100011×23600500AriBGQTTMG100008
3230200015×33900800AriBGQTTMG100009
4230250015×3311001000AriBGQTTMG100010
5230325015×3314201300AriBGQTTMG100012
6230375015×3316001500AriBGQTTMG100013
7230250015×3313001200AriCGQTTMG100011
8400410015×3318001700AriBGQTTMG100015
9400450015×3319201800AriBGQTTMG100016
10400575015×3324002300AriBGQTTMG100138
11400625015×3326002500AriBGQTTMG100139
12400400015×3317001600AriBGQTTMG100073
13220180015×33800740AriBGQTTMG100074
14415180011×23720600AriBGQTTMG100075
15380250015×331100960AriBGQTTMG100076

Tub kuarci me valë të mesme karboni për ngrohës

Aplikacion:

Tub kuarci me valë të mesme karboni për aplikimin e ngrohësit

Ngrohësit me tub qelqi kuarci përdoren për forcimin e veshjeve në sipërfaqet që do të trajtohen

Informacion teknik:

 • Dendësia e fuqisë: 30 W/cm
 • Gjatësia maksimale e ngrohjes: 3000 mm
 • Diametri standard i tubit: 10, 14, 19, 11×23, 15×33 mm
 • Temperatura e filamentit: 1200°C
 • Gjatësia e valës: 2μm
 • Dendësia maksimale e fuqisë sipërfaqësore: 150 kW/m2
 • Koha e reagimit: 1-2 sekonda
 • Veshje: E veshur me ar, e veshur me te bardhe
Nr.Tensioni (V)Fuqia (W)Diametri i tubit (mm)Gjatësia totale (TL)Gjatësia e ndriçuarVeshjeStrukturaKodi
1230460015×33745600AriBGQTTCG100012
2230400015×33845700AriBGQTTCG100011
3400800015×3311451000AriBGQTTCG100016
4400780015×3312451100AriBGQTTCG100015
5230900015×3314001250AriCGQTTCG100013
660120015×33315170E bardhaBGQTTCW100001
7120220015×33495350E bardhaBGQTTCW100003
8240440015×33845700E bardhaBGQTTCW100007
9115220015×33445300AriBGQTTCG100009
10480790015×3316951550AriBGQTTCG100017

Tub ngrohës kuarci në formë unaze

Informacion teknik:

 • Diametri i tubit: 8mm-14mm
 • Diametri: 39mm-606mm
 • Tensioni: 24V-575V
 • Fuqia: 100W-7600W
 • Gjatësia e valës: me valë të shkurtër, me valë të mesme, me valë të gjatë
 • Veshje: E veshur me ar, E bardhe, Transparente
 • Forma: në formë unaze, eliptike, në formë omega, etj.
 • Kërkesa të veçanta: Të personalizueshme sipas nevojave të klientit

Aplikacion:

Duke kaluar objekte rrotulluese përmes emetuesve në formë unaze, eliptike ose omega, mund të arrihet ngrohja uniforme e objektit rrotullues nga një emetues i vetëm. Këta emetues me formë të veçantë janë veçanërisht të përshtatshëm për pajisjet automatike të prodhimit industrial, si p.sh. në pajisjet e ngrohjes plastike për saldimin, lakimin dhe ngrohjen e komponentëve plastikë.

Tub ngrohës kuarci në formë unaze me veshje reflektuese ari

Nr.Tensioni (V)Fuqia (W)Diametri (mm)Kodi jo i veshurKodi 1 GoldKodi Gold2Kodi Gold3
11152008GQTRHC800300GQTRHG800300GQTRHG800306GQTRHG800312
211520010GQTRHC800301GQTRHG800301GQTRHG800307GQTRHG800313
31154508GQTRHC800302GQTRHG800302GQTRHG800308GQTRHG800314
42202008GQTRHC800303GQTRHG800303GQTRHG800309GQTRHG800315
52203008GQTRHC800304GQTRHG800304GQTRHG800310GQTRHG800316
62204508GQTRHC800305GQTRHG800305GQTRHG800311GQTRHG800317
Detajet e tubit të ngrohësit të kuarcit në formë unaze
Pamje e detajeve të planit të tubit ngrohës kuarci në formë unaze
Nr.Tensioni (V)Fuqia (W)Diametri i tubit (mm)Diametri i unazës (mm)VeshjeKodi
1115250839paGQTRHC800023
2115250839Ari 1GQTRHG800063
3115250839Ari 2GQTRHG800064
4115250839Ari 3GQTRHG800065
52301500880paGQTRHC800024
62301500880Ari 1GQTRHG800066
72301500880Ari 2GQTRHG800067
82301500880Ari 3GQTRHG800068
923018508102paGQTRHC800025
1023018508102Ari 1GQTRHG800025
1123018508102Ari 2GQTRHG800070
1223018508102Ari 3GQTRHG800071
1323020008154paGQTRHC800026
1423020008154Ari 1GQTRHG800072
1523020008154Ari 2GQTRHG800073
1623020008154Ari 3GQTRHG800074
1723022008180paGQTRHC800027
1823022008180Ari 1GQTRHG800075
1923022008180Ari 2GQTRHG800076
2023022008180Ari 3GQTRHG800077
21480600013.7538Ari 2GQTRHG800061
22480570013.7508Ari 2GQTRHG800060
23480500013.7431Ari 2GQTRHG800059
24480460013.7398Ari 2GQTRHG800058
254804119010361Ari 2GQTRHG800057
26480386010332Ari 2GQTRHG800056
27480352010302Ari 2GQTRHG800055
28480318010272Ari 2GQTRHG800054
29480285010243Ari 2GQTRHG800053
30480250010213Ari 2GQTRHG800052
31480210010181Ari 2GQTRHG800050
32240175010149Ari 2GQTRHG800051
33240160010117Ari 2GQTRHG800049
3424010001085Ari 2GQTRHG800048
351206501052Ari 2GQTRHG800043

Tuba ngrohës kuarci në formë të veçantë

Ne mund të prodhojmë tuba ngrohjeje kuarci në formë të veçantë sipas këndeve dhe formave të skajeve të pjesëve të punës, duke lejuar pozicionimin e saktë dhe ngrohjen e fokusuar të qosheve dhe kontureve për të përfunduar proceset e kërkuara të përkuljes.

Aplikacion:

Informacion teknik

 • Diametri i një tubi të vetëm: 8mm-14mm
 • Kapëse me tuba binjakë: 818 mm, 1123mm, 15*33mm
 • Tensioni: 45V-480V
 • Fuqia: 150W-6000W
 • Gjatësia e valës: me valë të shkurtër, me valë të mesme
 • Kërkesa të veçanta: Të personalizueshme sipas nevojave të klientit
Nr.Tensioni (V)Fuqia (W)Diametri i tubit (mm)FormaVeshjeKodi
111551010UAriGQTSHG300049
223080010UAriGQTSHG300052
311571010UAriGQTSHG300054
4230110010UAriGQTSHG300053
5230133010UAriGQTSHG300166
611560010LAriGQTSHG300050
7115520103DAriGQTSHG300043
8230880103DAriGQTSHG300042
9230110011×23LAriGQTTHG300039
10230280011×23LAriGQTTHG300038
112302200103DAriGQTSHG300045
122302200103DAriGQTSHG300046
132302000103DAriGQTSHG300167
14230910103DAriGQTSHG300056
15230810103DAriGQTSHG300168
162301320103DAriGQTSHG300037
17115410103DAriGQTSHG300169
182301450103DAriGQTSHG300170
192301630103DAriGQTSHG300035
202302290143DAriGQTSHG300171

Ngrini përfitimin e projektit tuaj në lartësi të reja—VEPRONI TANI!

Me të kuptuar nevojat tuaja, inxhinierët tanë ekspertë do të krijojnë një zgjidhje komplimentuese.

Prisni një përgjigje të shpejtë brenda 1 dite pune - ne jemi këtu për të transformuar vizionin tuaj në realitet.

Ne respektojmë konfidencialitetin tuaj dhe të gjitha informacionet janë të mbrojtura.

sqAlbanian
滚动至顶部

Request a consultation

Ne do t'ju kontaktojmë brenda 1 dite pune, ju lutemi kushtojini vëmendje emailit me prapashtesë "@globalquartztube.com"