Кварцни цевки

Моментално поседуваме 8 печки со кварцни цевки, со дневен производствен капацитет до 12 тони кварцни цевки.

Млечна кварцна цевка

Млечната кварцна цевка ги има предностите што е отпорна на силни киселини и бази, што овозможува долготрајна употреба под 1050°C. Широко се користи за кварцни грејни елементи и е најекономичен избор во споредба со другите бои.

Млечна кварцна цевка
Еднокрајна запечатена и двокрајна отворена кварцен стаклена цевка
ИмототВредност
Густина1,92x10³ kg/m³
Јачина на компресија>1,0x10⁹ Pa (N/m²)
Коефициент на термичка експанзија5,4x10-7 cm/cm
Топлинска спроводливостНИСКИ
Специфична топлина640 J/kg (на 1600°C)
Точка на омекнување1200°C
Точка на жарење1050°C
OD ДостапноOD 4 mm - OD 120 mm
Достапна должина20 mm - 5000 mm
СоставСодржина на силициум диоксид (SiO2) > 99,91 TP3T
Пренос70%+ Далечен инфрацрвен пренос
Отпорност на топлинаОдржувајте го во средина на 900°C 15 минути, а потоа префрлете се во течни инструменти на температура од 20°C (циклус 3 пати), без никакви пукнатини

Еднокрајна запечатена кварцен стаклена цевка

Отворена кварцен стаклена цевка со двојна завршница

Нашите стандардни големини вклучуваат OD10mm, OD12mm, OD18mm, OD23mm, OD35mm и OD38mm, со доволно залихи на располагање.

 

Различни форми на кварцни цевки

Кварцна цевка во облик на Ц

Кварцна цевка во облик на Ц

Кварцна цевка во форма на буквата У

Кварцна цевка во форма на буквата У

Кварцна цевка во облик на Ц Мала

Кварцна цевка во облик на Ц

Кварцна цевка со голем дијаметар

Кварцна цевка со голем дијаметар

Ние нудиме приспособени услуги за кварцни цевки. Ве покануваме да се поврзете со нас за детални информации и персонализирани решенија.

Кварцни цевки со различни бои

Транспарентна кварцна цевка

Транспарентна кварцна цевка

Транспарентните кварцни цевки се направени од кварцно стакло со висока чистота (99,99%+), погодно за работни температури до 1600°C. Тие покажуваат одлична униформност, извонредна инертност, силна отпорност на притисок и широк опсег на апсорпција.

Жолта кварцна цевка

Жолта кварцна цевка

Жолтите кварцни цевки го подобруваат преносот на далечно инфрацрвена светлина, обезбедувајќи меко осветлување погодно за греење во затворен простор. Најчесто користените големини вклучуваат надворешен дијаметар од 10 mm и 12 mm.

Црвена кварцна цевка со висока јачина

Црвена кварцна цевка со висока јачина

Оваа црвена кварцна цевка не само што ги поседува карактеристиките и убавата боја на обичните рубин кварцни цевки, туку и покажува поголема цврстина. Тоа е единствената кварцна цевка способна да издржи ударни тестови до 0,5 J, додека обичните кварцни цевки не можат да издржат ударни тестови над 0,2 J.

Руби црвена кварцна цевка

Руби црвена кварцна цевка

Волшебни кварцни цевки со црвени скапоцени камења, кои најчесто се користат во греалки и греење на рерната.

Кварцна капиларна цевка

Апликации:

  • Капиларните цевки од кварцно стакло наоѓаат широка примена во индустриите како што се ласерски (врзувачки стаклени цевки), оптоелектроника и оптичка комуникација.
  • Тие се користат како потпорни компоненти за различни уреди во секторот за оптички комуникации, вклучително и краеви за пристап со разделувачи на PLC, рутери со оптички влакна, мултиплексери за поделба на бранова должина WDM, сензори за оптички влакна, подлоги за низа со оптички влакна и конектори за оптички влакна.
  • Дополнително, капиларните цевки од кварцно стакло играат клучна улога како основни материјали во електронската, медицинската и оптичката индустрија.

Кружна кварцна капиларна цевка

Кружна кварцна капиларна цевка
ПараметарДимензијаТолеранцијаЕдиница
Должина1-2000±0,2мм
Надворешен дијаметар (OD)0.2-11±0,03
Внатрешен дијаметар (ID)0.06-10±0,03
МатеријалКварцно стакло, боросиликатно стакло и друго
СпецификацијаДруги димензии и толеранции може да се произведуваат според барањата на клиентите

Квадратна кварцна капиларна цевка

Квадратна кварцна капиларна цевка
ПараметарДимензијаТолеранцијаЕдиница
Должина1-2000±0,2мм
Надворешен дијаметар (OD)0,3х0,3-8х8±0,03
Внатрешен дијаметар (ID)0,1x0,1-6x6±0,03
МатеријалКварцно стакло, боросиликатно стакло и друго
СпецификацијаДруги димензии и толеранции може да се произведуваат според барањата на клиентите

Различни форми на кварцна капиларна цевка

Различни форми на кварцна капиларна цевка
ОбликКонусна цевка, цевка во форма D, елиптична цевка, трапезоидна цевка, шестоаголна цевка, триаголна цевка, прачка во облик на V, прачка во форма на буквата У
ОтворањеПовеќе дупки (двојни дупки, четири дупки, шест дупки, седум дупки, осум дупки, двоен ред три дупки), елипсовидна, правоаголна, квадратна, триаголна, ексцентрична, дупка во форма на D
МатеријалКварцно стакло, боросиликатно стакло и други материјали
ЗабелешкаМинимална толеранција ± 0,03 мм, други форми и големини може да се произведуваат според барањата на купувачот

Различни форми на кварцна капиларна прачка

Различни форми на кварцна капиларна прачка
ПараметарДимензијаТолеранцијаЕдиница
Должина1-2000±0,2мм
Надворешен дијаметар (OD)0.2-11±0,03
Внатрешен дијаметар (ID)0.06-10±0,03
МатеријалКварцно стакло, боросиликатно стакло и друго
СпецификацијаДруги димензии и толеранции може да се произведуваат според барањата на клиентите

Кварцна ласерска празнина

Имаме можност да произведуваме ласерски шуплини во различни големини, вклучувајќи конфигурации со една дупка, двојна дупка и тројна дупка, приспособени да ги задоволат специфичните барања на нашите клиенти. Изборот на материјали зависи од планираната примена и посакуваните перформанси, опфаќајќи опции како што се:

  • Боросиликатно стакло
  • Синтетички кварц
  • Споен кварц
  • Кварц допиран со цериум
  • Кварц допиран со ербиум
  • Кварц допиран со титаниум
  • Стакло обложено со самариум

Ласерските шуплини, основните компоненти за ласерските системи, наоѓаат широка употреба во унапредувањето на ласерските технологии со висока моќност.

Подигнете ја профитабилноста на вашиот проект на нови височини - ДЕЛУВАЈ СЕГА!

Откако ќе ги сфатат вашите потреби, нашите стручни инженери ќе направат бесплатно решение.

Очекувајте брз одговор во рок од 1 работен ден - ние сме тука да ја трансформираме вашата визија во реалност.

Ја почитуваме вашата доверливост и сите информации се заштитени.

mk_MKMacedonian
滚动至顶部

Request a consultation

Ќе ве контактираме во рок од 1 работен ден, ве молиме обрнете внимание на е-поштата со наставката „@globalquartztube.com“